Longlist

Longlist 2018

Hieronder komen alle ingezonden boeken van de longlist van 2018 te staan.
Bekijk hier de longlist van 2017.


Anna Beeftink – Weeffout
[Amerongen]
Psychologische roman over de levens van drie generaties uit een welgestelde Amerikaanse familie. Het speelt in de jaren 1925 tot 1995. Onderwerpen als kunstroof, huiselijk geweld, adoptie, drugshandel en alcoholverslaving spelen een rol tegen de achtergrond van de gebeurtenissen uit de 20e eeuw.
Genre: fictie

9200000078746007


Greet Beukenkamp – Mijn onvergetelijke ontvoerder
[Amerongen]
Thriller over het zogenaamde ‘Stockholmsyndroom’. Daphne, de hoofdpersoon wordt ontvoerd met als reden losgeld. Ze staat doodsangsten uit en is constant op haar hoede. Met de jongste ontvoerder ontstaat een band. Hij maakt contact en doorbreekt haar eenzaamheid. Een verhaal over angst, misdaad en liefde.
Genre: fictie; young adult thriller 
9200000071910227


Frank Flippo – Van het pad
[Doorn]
Als ervaren reiziger én met onblusbare nieuwsgierigheid leidt de schrijver de lezer naar alle uithoeken van de wereld en daar observeert hij de plaatselijke gebruiken zoals een kunstkenner een juist ontdekt schilderij onderzoekt.
Genre: non-fictie; reisverhalen

image003


Albert Klok – Geloof en levenskracht : de weg van vertrouwen, waarheid en wetenschap naar welzijn
[Leersum]
Geloof en Levenskracht worden in dit boek naast elkaar gezet. Maatschappelijke en geestelijke visies worden nader belicht. Liefde, vertrouwen, vriendschap en spiritualiteit komen aan de orde. De schrijver wil met zijn boek ons inzicht in het geloof verbreden door diepgang te zoeken, passend bij een wetenschappelijke onderbouwing en gericht op vraagstukken van de huidige maatschappij.
Genre: non-fictie; levenskunst

9789402237979


Toon Kuppen – Ja, ik wil : uit het leven van een trouwambtenaar
[Maarn]
Bundel verhalen die een inkijk geven in het leven en werk van een trouwambtenaar. Het huwelijkspaar staat daarin centraal.
Genre: non-fictie; huwelijken

image002


Vian Moo – Meer dan dit
[Cothen]
Bundel gedichten waarin lichtheid en verdieping elkaar weten te vinden. Optimistisch, licht en luchtig.
Genre: fictie; poëzie

9789463650045


Jan Mulder – Major Taylor raast door Nederland
[Maarn]
Verhaal over de eerste zwarte wielrenner Marshall Walter Taylor. Hij was de snelste wielrenner ter wereld. Hij was Amerikaan en zwart en werd ‘de vliegende neger’ genoemd. Hij vloog op zijn fiets door Amerika en door Nederland, waar hij in 1902 duelleerde met de beste vaderlandse wielrenners.
Genre: non-fictie ; wielrennen; geschiedenis

486084


Ingrid Schoen en Mirjam van Pagée– Samen leven met psychische klachten : Een handreiking
[Leersum]
Psychische stoornissen zoals een depressie, een angststoornis of een burn-out komen veel voor : ruim 4 op de 10 Nederlanders heeft er ooit een gehad. Een psychische aandoening van een van de partners heeft een enorm effect op de relatie. Deze praktische handreiking is geschreven door deze partners, maar ook voor hulpverleners zoals huisartsen, psychologen en therapeuten.
Genre: non-fictie; psychische problemen

9200000079270309


Harry Stegeman – Langs de Nederrijn : natuur en cultuur tussen Wageningen en Wijk bij Duurstede
[Wijk bij Duurstede]
Lees- en kijkboek over de rijke natuur, cultuur en ontstaansgeschiedenis van de Nederrijn en het omringende landschap, van Veluwezoom, Gelderse Vallei en Utrechtse Heuvelrug tot Kromme Rijngebied en Betuwe.
Het rivierenland bepaalt bij uitstek het gezicht van ons land. De kalm stromende rivier, de slingerende dijken. De intimiteit van de dorpjes achter de dijk, de kerktorens in de verte. De uiterwaarden, de steenfabrieken, de oude veerhuizen. ­
Genre: non-fictie; streekgeschiedenis

image001